Desmantellat un grup criminal que hauria estafat diverses adiminstracions, entre elles l’Ajuntament d’Olot

Els Mossos d’Esquadra han fet públic que un operatiu conjunt entre la policia catalana, la Policia Nacional i la Policia de Romania ha permès desmantellar una organització criminal responsable d’estafar almenys 8 milions d’euros a l’estat espanyol mitjançant tècniques d’enginyeria social. Segons la informació policial, l’Ajuntament d’Olot estaria entre les administracions públiques afectades per aquestes estafes, en què els membres de l’organització es feien passar per proveïdors a qui es devien diners amb documentació falsa. També haurien enganyat particulars a través d’anuncis falsos de lloguer d’habitatges. La organització operava a tot Europa en diverses cèl·lules dirigides des de Romania.

Entre els consistoris afectats, a més del d’Olot hi hauria  els de Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Reus, de Caldes de Malavella i altres administracions i empreses públiques com la Diputació de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat i la Corporació Catalana de mitjans Audiovisuals. L’operació policial es va dur a terme entre els dies 23 i 25 d’abril i va concloure amb 14 persones detingudes a l’estat espanyol, cinc a Romania i 14 més durant la investigació, que eleven la xifra a 33.