Inauguren el primer itinerari terapèutic de la Garrotxa homenatjant al biòleg Salvador Grau

Avui es celebra el Dia Europeu dels Parcs Naturals, i a la Garrotxa s’ha aprofitat aquesta jornada per inaugurar l’itinerari terapèutic Salvador Grau, que arrenca des del casal de Bonavista d’Olot. El biòleg era un referent en la conservació de la natura al país, i va tenir una vinculació especial amb la comarca amb els primers passos del Parc Natural.

Salvador Grau era un biòleg compromès amb la natura, i que va començar la seva vida laboral al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on sempre hi va estar vinculat. Sota responsabilitat seva es va desenvolupar el Pla Especial de la Moixina, i va contribuir a protegir un 30% del territori català. Però Grau també era un defensor dels boscos madurs, que es deixin evolucionar naturalment sense la intervenció de l’home. Un dels set de la demarcació de Girona es troba a les Preses, a cavall entre el barri de Bonavista d’Olot i la Solfa, reconegut per les seves propietats terapèutiques.

Ferran Miralles, Director General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya: “Està comprovat que els boscos madurs pacifiquen l’esperit i transmeten una sèrie de compostos volàtils i químics que permeten relaxar el sistema nerviós i la musculatura, a més d’enfortir les defenses”.

Ara, per reconèixer el treball de Salvador Grau, Olot i les Preses han estrenat amb el seu nom un itinerari que recorre el bosc madur de Can Serra. Aquest traçat està pensat perquè qualsevol pugui prendre banys de bosc, una experiència terapèutica en benefici del nostre cos, i compta amb un servei de guiatge opcional.

La inauguració de l’itinerari Salvador Grau coincideix amb la commemoració del Dia Europeu dels Parcs. Els treballs de senyalització i adequació del camí, de gairebé dos quilòmetres de distància, han tingut un cost de 10.000 euros.