La Policia Nacional entra a l’empresa IGFA de les Preses en el marc de la macrooperació sobre presumpte desviament de fons públics

La Policia Nacional entrat aquest migdia a l’empresa IGFA de les Preses, suposadament en el marc de la macrooperació contra el presumpte desviament de fons públics destinat a projectes de cooperació en països en vies de desenvolupament a través d’empreses i fundacions vinculats a Convergència el 2015. De moment no ha transcendit cap detall de l’entrada dels agents a l’empresa i el cas està sota secret de sumari.

Des del migdia dues furgonetes de la Policia Nacional estaven estacionades en aquest aparcament de vehicles de la Solfa. Al seu interior hi havia diversos agents del cos policial que esperaven rebre ordres. La seva arribada estava relacionada amb la macrooperació que la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional estava portant a terme sobretot a Barcelona però, també, en d’altres municipis de Catalunya. Un parell d’hores després de l’arribada a Olot els agents s’han desplaçat fins a l’empresa IGFA, Instal·lacions, Gestió, Formació i Assessorament SA, amb seu a les Preses, on han entrat al seu interior. El cas està sota secret de sumari i no es descarta que s’hagin pogut endur alguna documentació, però en cap cas ha transcendit cap detall. Aquesta empresa es dedica a la gestió de residus i treballa en part per algunes empreses públiques per la gestió de les deixalles. Es dona el cas que el nom de l’empresa va sonar quan la Fiscalia Anticorrupció i el Jutjat número 1 del Vendrell, el marc del cas 3% sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència, van investigar el contracte d’escombraries d’Olot. Fonts consultades per Olot Televisió asseguren que aquesta operació és la reacció a la sentència del Cas Gürtel, que s’ha fet pública avui mateix.

En total s’haurien mobilitzat uns 500 policies, alguns dels quals procedien de Madrid, que s’han desplegat per Barcelona, Olot, Manresa, Tordera, Cabrils i Reus. Entre les subvencions irregulars, segons la policia, destaquen les rebudes per Catmón i Igman.

 

La policia ha detingut 29 persones i segons l’agència EFE una quinzena ja haurien quedat en llibertat, entre ells l’expresident de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, per expedients relacionats amb l’àrea de desenvolupament de l’anterior mandat.