El Festival Cornamusam d’Olot preveu una desena d’activitats per diferents espais de la ciutat

Arrenca una nova edició del Festival Cornamusam, que omplirà Olot de tradició musical i innovació en el món del sac de gemecs fins dissabte a la nit. Enguany el Cornamusam arriba una desena d’activitats repartides per quatre espais diferents de la ciutat.

Comença el Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, el Cornamusam. Una edició que torna a les mans del Til·ler, després de dos anys a càrrec de l’Institut de Cultura de la Ciutat, que al mateix temps va agafar l’esdeveniment quan portava 24 anys a les esquenes de l’entitat folklòrica. La idea de la nova organització és readaptar el Cornamusam als nous temps, amb més recorreguts i oferta d’activitats. S’ha avançat la data del festival, que normalment es celebrava a principis de juliol, en un certamen que comptarà amb una desena d’activitats repartides per quatre espais diferents. Avui el Cornamusam arrenca amb la tradicional tocada d’inici des del balcó dels espants de l’Església de Sant Esteve d’Olot, protagonitzada per Ricard Ros a les deu de la nit.

Després de l’obertura, hi haurà un concert de RSK! i el ball de la Cabreta a la mateixa plaça, i la jornada s’acabarà amb una CornamuJAM a partir de dos quarts d’onze de la nit, a la plaça de l’1 d’octubre de 2017. Dissabte, el dia arrencarà amb activitats tot el dia al mateix espai 1 d’octubre, i a dos quarts d’onze s’hi podrà sentir un concert dels Gaiteros de Graus. Una hora més tard, es pujarà al volcà Montsacopa, per iniciar a dos quarts d’una un concert-vermut al fortí, amb Adrià Batlle i Arnau Brosa. A les quatre de la tarda, es presentarà el llibre ‘Mètode de Gaita de Boto’, i després a les sis tindrà lloc la cercavila amb la cabreta, acompanyats dels Gaiteros de Graus. Les actuacions de Riu, Boc i Marcel Casellas clausuraran l’esdeveniment a la nit, a la Sala el Torín a partir de les deu. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web del Til·ler.

x