El Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot aconsegueix una certificació de qualitat de caràcter nacional

Per primera vegada el Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa assoleix la certificació ISO 9001:2015, un reconeixement que valora aspectes com la qualitat dels resultats, la traçabilitat d’un resultat clínic o la gestió de la formació dels professionals.

El mes passat, el Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot es va sotmetre per primera vegada a una auditoria de valoració que li va valer la certificació UNE-EN ISO 9001:2015 per l’Entitat Nacional d’Acreditació i Certificació. Aquest reconeixement no és obligatori a Catalunya però sí que és necessari en altres països com França.

Ferran Soldevila, cap de servei Laboratorí Clínic F. Hospital d’Olot:  “La certificació ISO 9001:2015 serveix per organitzar de manera clara un laboratori, tenir tots els processos documentats i que fem les coses de manera molt programada i no tinguem errors”.

Des del laboratori no ho encaixen com un premi, sinó com un reconeixement que demostra que estan fent la feina ben feta.

Ferran Soldevila, cap de servei Laboratorí Clínic F. Hospital d’Olot: “Més que premiar justifica que estem treballant com hem de treballar. Aquest últim any hem fet un esforç important per documentar algun procés que no teníem documentat, i fer així l’empenta final per aconseguir la certificació”.

El Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot funciona des del 1992, al 2014 amb el nou hospital es va poder incorporar la biologia molecular en les seves línies de treball. Actualment hi treballen tres facultatius, una administrativa i vuit tècnics de laboratori.

x