El ple d’Olot es compromet amb els comerços emblemàtics i rebutja la sentència de ‘la Manada’

Olot protegirà els comerços emblemàtics de la ciutat. Tots els grups van donar suport a la moció d’Esquerra Republicana que així ho demanava al ple d’aquest dijous. Es van aprovar sis mocions més i un manifest de rebuig a la sentència del cas de ‘La Manada’.

L’aprovació per unanimitat del text que Esquerra Republicana va presentar al ple suposa el compromís de l’Ajuntament d’Olot en l’elaboració d’un pla per contribuir a la seva supervivència dels establiments de caràcter històric. Entre d’altes mesures, proposen incloure’ls al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM i oferir-los bonificacions fiscals com la rebaixa del 50% de l’IBI.

Aquesta va ser una de les set mocions que es van aprovar al ple d’aquest dijous. L’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme i Amical Catalunya en va presentar una amb l’objectiu de recuperar la memòria de Francesc Serrat Pujolar, maqui olotí afusellat al Camp de la Bota l’any 1946.

Olot en comú també va presentar dues mocions que van aprovar-se per unanimitat. Una contra les massacres de la població palestina a Gaza per part de les forces israelianes i una altra on demanava delimitar la situació de l’habitatge desocupat.

Tots els partits també van votar a favor de la moció en defensa de la llibertat d’expressió i per la llibertat dels rapers Pablo Hasél i Valtònic que va presentar la CUP. Va passar el mateix amb la moció en suport als docents de la Garrotxa i a la comunitat educativa catalana de tot el país, proposada pels cupaires. També es va aprovar la moció dels cupaires que denunciava el caràcter patriarcal de la justícia espanyola, aquesta vegada amb els vots en contra del PSC i Olot en Comú.

A més tots els grups del ple van rebutjar amb un manifest la sentència de “La Manada”, a la qual Josep Maria Corominas es referia amb aquestes paraules:

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Reclamem el valor de l’expressió afirmativa de les dones per mantenir relacions sexuals. Donem suport a les concentracions en contra d’aquesta sentència judicial. Diguin el que diguin, és violació”