El Govern d’Olot completa el 75% de les accions previstes per aquest any

Com cada últim divendres del mes de maig, l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas va dur a terme el balanç de l’acció de govern d’aquest any al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot, va retre comptes del seu tercer any de legislatura. Ho va fer pensant en els grans projectes que el seu mandat ha afrontat, els quatre grans eixos de la seva política municipal, el grau de compliment de les accions recollides al Pla de Govern i els reptes de futur que venen. El primer àmbit, els grans projectes del seu mandat, es vertebren en tres branques: el nou Firal, del qual va assegurar que les obres segueixen el ritme previst per estrenar-se per Festes del Tura, i la plaça del Mig, que ha de servir per dinamitzar el centre de la ciutat, les instal·lacions del Morrot a ple rendiment i seleccionades pels premis FAD d’arquitectura i, finalment, la Residència Sant Jaume, un model pioner a Catalunya.

El segon apunt van ser les quatre potes de la seva legislatura: la cohesió social, l’atenció a les persones, tenint en compte l’alt envelliment de la comarca, els problemes de dependència que això implica, la millora de l’oferta de serveis de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, els problemes de lloguer, la inversió en l’Escola d’Art de 400mil euros, la Residència Faber i com obra Olot al món, i la cultura, sent la Garrotxa la comarca gironina que més inverteix.

La promoció econòmica és també un dels eixos del mandat, amb l’objectiu d’atreure més públic i seguir amb el descens de l’atur. Olot se situa com a segona ciutat de Catalunya amb més de 30mil habitants amb millors dades d’atur. I per últim el dia a dia de la ciutat: el pla d’asfalts, la millora de l’accessibilitat a les voreres, les 4 flors de les Viles Florides… Josep Maria Corominas, però, també és conscient que hi ha coses que cal millorar-les. Corominas també va repassar el grau de compliment de les 411 accions recollides al Pla de Govern. De les 283 previstes al 2017 se’n van fer 212, un 75%. L’alcalde va afirmar que se sent estimat i respectat per les olotines i els olotins. De cara al futur, 12 reptes: acabar les obres del nou Firal, aconseguir que la plaça del Mig sigui un espai que dinamitzi el centre, injectar vida a la plaça del Carme, i en aquest sentit millorar l’entrada de vianants al Nucli Antic, executar les millores de l’Escola d’Art, que costen 40mil euros, l’espai de coworking per a treballadors, la Residència d’Estudiants, vinculada al problema greu d’habitatge de la ciutat, i la nova biblioteca, consolidar l’oferta turística, el nou dipòsit d’aigua per a que Olot sigui auto-suficient, el nou CAP de Sant Miquel i el projecte de la piscina municipal coberta. Sobre la variant Corominas va explicar que encara creu en les dates acordades, segons les quals el 2018 estarien firmats els papers i el 2019 seria l’any d’inici de les obres. El Gobierno, però, està retardant els papers, fet que implicarà que s’haurà de re-asfaltar l’Avinguda Sant Jordi degut a les queixes dels veïns.