La quarta edició de la Cames de Ferro de la Vall d’en Bas ha comptat amb prop de mig miler de participants

La quarta Cames de Ferro ha registrat la participació més alta de la història d’aquest esdeveniment amb 483 inscrits. A la cursa de 10 quilòmetres s’han imposat Marc Romaní i Núria Picas, que ha arribat a la meta de la mà de Mila Duran. A la mitja marató victòria per Marc Puig i Erola Bisquert; i a la marató els primers han estat Ignasi Riuró i Anna Capdevila.

La Cames de Ferro 2018 s’ha aliat amb la climatologia perfecte per una cursa de muntanya. Pel que fa a la participació s’ha assolit el registre més alt en aquesta quarta edició amb prop de mig miler de participants. 100 corredors i corredores a la marató, 170 a la mitja i 200 a la cursa popular. La peculiaritat d’aquesta cursa pels entorns del Puigsacalm és que es tracta d’un esdeveniment plenament solidari.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas:  “La Cames de Ferro amb aquest component solidari amb l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb el patrocini de la Fundació Albert Bosch de Noel, és la suma de molta gent que s’implica”.

Pere Gelis, direcció cursa Cames de Ferro:  “El que subratllo és que és 100% solidària. Des del primer a l´’últim cèntim que recaptem el donem a la Fundació Albert Bosch, una entitat vinculada a Noel Alimentària. Aquests diners els destinen a la investigació contra malalties infantils, sobretot contra el càncer infantil”.

Marc Romaní ha estat el primer a la cursa de 10 quilòmetres amb un temps de 52’ i 25”. Seguit d’aprop per Miguel Martin i Marc Rivero.  En la mateixa cursa popular, Núria Picas i Mila Duran han protagonitzat la imatge de la jornada, arribant de la mà a la meta amb un temps rècord, 1h 2’ i 17”. La tercera posició ha estat per Laura Boix.

Marc Romaní, primer classificat cursa 10 quilòmetres “La veritat és que era una mica una incògnita com em trobaria. No he pogut entrenar molt, però he sortit ràpid. He arribat a dalt el primer, i a partir d’allà he intentat conservar la baixada, sense prendre mal i he pogut arribar bé a meta”.

Núria Picas i Mila Duran, primeres classificades cursa 10 quilòmetres:  “Ha anat molt bé, ha estat una cursa molt ràpida, però molt divertida, amb una mica de tot: pla, pujada, baixada tècnica. I sí que hem anat juntes eh (mira a la Mila). Mila Duran: M’ha deixat passar en algun moment, m’ha anat empenyent, m’ha fet de llebre”.

A la mitja marató s’ha imposat Marc Puig amb un temps de 2h 32’ 28”, seguit per Robert Masó i Jordi Rial. Erola Bisquert ha estat la primera dona amb un temps de 3h 6’ i 13”, seguida de Júlia Garriga i Elena Fígols.

Per últim en la marató el vencedor ha estat Ignasi Riuró amb un cronòmetre de 4h 27’ i 41”, per davant d’Aleix Bautista i Jordi Casadellà. En fèmines triomf per Anna Capdevila que ha tardat 6h 1’ i 55”. Seguida per Lorena Ruiz i Montserrat Sistere.

Una cursa competitiva del Circuit Català de Curses de Muntanya, però amb tots els requisits per fer-la en família. Paisatge i esport s’han unit una vegada més a la Vall d’en Bas en un dels esdeveniments esportius del Grup Excursionista Cultural i Alpinista del municipi.

x