El Cornamusam satisfà al públic amb un festival modernitzat i un ventall d’activitats més ampli

El Cornamusam va tornar a la ciutat d’Olot abans del que ho acostumava a fer. Els dos dies d’aquest esdeveniment van dinamitzar culturalment la ciutat amb una desena d’activitats. L’Associació El Til·ler va valorar positivament la seva aposta d’enguany i esperen créixer amb encara més públic en properes edicions.

El Festival Cornamusam ha viscut una edició farcida de novetats i amb un balanç d’El Til·ler, l’entitat organitzadora, molt positiu. L’objectiu de modernitzar el festival amb més oferta d’activitats ha estat ben acollida per la ciutat. Amb actes com el concert-vermut al fortí del Montsacopa que amb un temps esplèndid va reunir desenes de persones al volcà. Seguidament la baixada dels sacaires va anar acumulant curiosos al seu pas fins al centre d’Olot.

La tarda de dissabte va comptar amb un dels moments més esperats: la cercavila amb la cabreta, els ministrers de l’Escola de Música d’Olot, els gaiteros de Graus i la colla gegantera de Castellbisbal. El ball de la cabreta va delectar petits i grans davant les escales de Sant Esteve.

Dos dies plens d’activitats que van servir també per crear un punt de trobada i d’intercanvi entre músics d’instruments tradicionals catalans.

Sergi Llena, Gaiteros de Graus:  “És un intercanvi cultural de coneixements, de músiques, de tonades i també de poder d’alguna manera reivindicar l’ús dels nostres instruments ”.

Ferran Brosa, vicepresident Associació El Til·ler:  “En realitat estem molt contents d’haver pogut reunir diferents sacaires. Un dels objectius del festival és tornar a fer xarxa de l’instrument, tornar a reunir sacaires que toquin plegats, que parlin per crear comunitat. La valoració és molt positiva”.

 El Cornamusam 2018 va comptar també amb els concerts de RIU, BOC i Marcel Casellas a la Sala El Torín. Amb tot, l’associació El Til·ler ha tornat a agafar les regnes del festival rellevant l’Institut de Cultura d’Olot, per donar continuïtat a un esdeveniment cultural amb 27 anys d’història.

x