Més de 370 famílies voten en contra de la jornada reduïda al juny pel curs que ve a Olot

378 famílies olotines s’han pronunciat en contra d’aplicar la jornada reduïda durant el mes de juny a les escoles d’Olot el curs que ve. És el resultat de la consulta no vinculant que van promoure les associacions de pares i mares de cinc centres públics d’Olot. Hi van participar més 560 famílies i el NO va guanyar amb un 66%.  Ara el Consell Escolar de cada centre prendrà una decisió tenint en compte el resultat.

Els centres educatius d’Olot són dels pocs de tot Catalunya que no fan jornada reduïda durant tres setmanes al mes de juny, sinó només tres dies. A l’abril, les direccions de les sis escoles públiques d’Olot van plantejar aquesta possibilitat a les Associacions de Pares i Mares de cara al curs que ve. Abans de prendre un posicionament, van optar per organitzar una consulta, que es va celebrar aquest divendres.

Lluïsa Vayreda, Associació Mares i Pares Escola Bisaroques: “Des del punt que els equips directius ho presenten a les AMiPAS ens trobem que som deu representants i que no és una qüestió que poguem decidir nosaltres. Es planteja fer una consulta per tenir una opinió més representativa dels pares i mares de totes les escoles”

La votació, que va comptar amb la participació de 566 famílies amb dret a un vot cadascuna independentment del nombre de fills, va servir per constatar quina era la opinió majoritària: Un 66% va pronunciar-se en contra de la jornada reduïda, un 33% va votar-hi en contra. Un 6% dels vots van ser nuls.

El NO ha guanyat als cinc centres que han participat a la consulta, totes les públiques d’Olot menys l’Escola Llar on l’associació de pares ha optat per no sumar-se a la iniciativa.

L’escola amb més participació, 167 vots, ha estat la del Pla de Dalt, on 124 famílies es posicionen en contra de la jornada reduïda. Al Bisaroques han estat 78 les que s’hi han oposat i 64 hi estarien a favor. Al Morrot, amb 38 vots el NO també guanya, però amb deu vots de diferència respecte el SÍ. A l’Escola Malagrida el NO guanya per més del doble de vots, 35, a 76. Per últim, a l’Escola de Sant Roc només 15 famílies estarien d’acord en què els seus fills féssin jornada reduïda i 60 en contra.

Bosco Plans, Associació Mares i Pares Escola Pla de Dalt “Desde sempre hem valorat que la decisió no era tant sí o no sinó poder fer aquesta consulta. Ha sortit que no i ara prendrem les decisions que toquen, però si hagués sortit el contrari haguéssim fet el mateix”

Lluïsa Vayreda, Associació Mares i Pares Escola Bisaroques: “Són moltes setmanes que els pares i mares hem de posar els nens en altres activitats per motius laborals. Pensem que ha sortit que no per aquest motiu”

El previst que en les properes setmanes cada centre convoqui el seu Consell Escolar on es portarà a votació la qüestió. Segons el resultat dels Consells Escolars, serà el Departament d’Ensenyament qui haurà de prendre una decisió sobre si aplicar o no la modificació horària a cada centre, tal com proposen les direccions.