‘Esprit’, una franquícia en un edifici modernista d’Olot

La casa modernista Gassiot, al número 22 carrer Sant Rafel, fa més de quinze anys que acull un comerç de moda. El 2016 els propietaris van deixar de vendre tot tipus de marques sota el nom de Vernio per formar part de la franquícia Esprit, i el canvi ha estat positiu.

Des de l’any 2000 que en aquesta cantonada està situada una botiga que, tot i haver canviat de nom, sempre ha estat dels mateixos propietaris. Sota el nom de Vernio venien diverses marques i al 2016, amb la crisi, van comprovar que els hàbits de compra de la gent havien canviat i que l’aposta per la roba més econòmica era necessària. La franquícia Esprit els permetia seguir venent roba de bona qualitat a un preu accessible per la gent i per això van apostar per ells.

La diferència més evident està en els proveïdors. Abans treballaven amb molts, que portaven diferents marques i preus. Amb la franquícia darrere reben un recolzament comercial molt important. La roba és casual i, segons diuen, molt combinable. Això els permet tenir un tipus de client molt variat.

Una altra millora està en el preu. Amb la diversitat de marques molts cops eren tatxats de ser una botiga cara, fet que es va acabar amb els preus competitius d’Esprit, molt més accessibles a la gent.