Oberta fins el 29 de juny la convocatòria d’ajuts al lloguer de la Generalitat, per primera vegada amb cita prèvia

Les persones amb dificultats assumir el lloguer del seu habitatge poden demanar fins el 29 de juny les ajudes que ofereix la Generalitat. Es poden tramitar a l’Oficina d’Habitatge d’Olot, que oferirà  diverses sessions informatives al llarg d’aquest mes. Per primera vegada també es pot demanar cita prèvia.

La Generalitat ha obert la convocatòria de subvencions d’ajuts al lloguer per aquest any 2018. Està oberta del 21 de maig al 29 de juny, i s’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament que compleixin els requisits marcats sobre el preu del lloguer subvencionat i els ingressos de la renda familiar. L’import de l’ajuda correspon al 40% del cost anual del lloguer, amb un màxim de 2.400 euros i un límit mensual de 500 per als habitatges de les comarques gironines.

Jordi Alcalde, Regidor Habitatge Aj. Olot:  Tothom que s’hi vulgui acollir pot venir de dilluns a divendres de 8h del matí a 15h i dimarts i dijous també fins les 18h de la tarda.

Per tal de millorar l’atenció als possibles beneficiaris, l’Ajuntament d’Olot posa en marxa diverses sessions informatives fins el 14 de juny, que serviran per aclarir els requisits, terminis i documentació necessària per a la presentació de sol·licituds. Les trobades tenen lloc al saló de sessions del consistori en horaris de matí i tarda. La cita prèvia es pot demanar a través de la pàgina olot.cat.

Jordi Alcalde, Regidor Habitatge Aj. Olot: Ens passava que molta gent havia de venir més d’una vegada perquè li faltaven documents. D’aquesta manera les persones que venen després de les sessions informatives ja porten tota la documentació. Totes aquelles persones que sàpiguen quan tenen disponibilitat també poden demanar cita prèvia”

 

El 2017 es van tramitar 628 sol·licituds d’aquestes ajudes al lloguer, per valor de prop de 800.000 euros