La Vall d’en Bas portarà tres exemples d’artesania a l’Smithsonian Folk Fest de Washington

La Vall d’en Bas enviarà tres estils d’artesania a l’Smithsonian Folk Fest de Washington, a finals de juny. És una petita mostra de la cultura rural de la Garrotxa, que formarà part de l’expedició catalana present al festival americà, on és un dels territoris convidats.

El flequer Àngel Zamora, del Forn la Fogaina, és un exponent del treball artesà dels nostres dies, que intenta connectar la tradició i la innovació. Per aquest motiu participarà del 27 de juny al 4 de juliol a l’Smithsonian Folk Fest de Washington, on Catalunya és una de les dues cultures internacionals convidades, i on la Vall d’en Bas hi participa mostrant la seva capacitat d’unir el món rural amb la societat actual.

Ell no serà l’únic representant de la Vall a Washington. També hi anirà l’Eva Rosich, experta en remeis tradicionals i la vida rural de muntanya, i en Jordi Traveria i l’Ariadna Guasch, experts en vidre i en connectar el territori amb el seu art.

 

Així, la Vall d’en Bas serà l’encarregada de transportar l’exemple de la convivència a través de la cultura pròpia, el fort teixit associatiu, el fort vincle entre tradició i innovació i l’arrelament al lloc de la Garrotxa als Estats Units, que descobrirà també com es viu al país fora dels grans nuclis urbans.

 

A l’Smithsonian Folk Fest hi participaran Catalunya i Armènia com a territoris convidats, i el nostre país hi enviarà una seixantena de representants de la cultura pròpia.

x