Santa Pau acull aquest dissabte la primera competició de ‘street boulder’ de la Garrotxa

Aquest dissabte Santa Pau acull un esdeveniment inèdit al municipi: una competició de ‘street boulder’, una disciplina que consisteix en escalar edificis de la via pública. Començarà a les 10 del matí amb dues categories femenines i masculines: absoluta i infantil. La final serà a les 6 de la tarda a la plaça de l’església.

Combinar els atractius arquitectònics de Santa Pau amb l’escalada és la barreja que tindrà lloc aquest dissabte al municipi garrotxí, amb la primera competició d’escalada urbana de la Garrotxa, una disciplina que es coneix com ‘street boulder’.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Es tracta d’escalar elements urbans sense cap tipus de seguretat. Sí que es posaran unes colxonetes a la part de baix on s’escali. S’habilitaran unes quinze zones al nucli antic i en cada una hi haurà un jurat. Les persones inscrites hauran d’intentar arribar a l’objectiu que és arribar a tocar una campana”.

El Santa Pau Street Boulder arrencarà a les 10 del matí i comptarà amb dues categories masculines i femenines, que seran absoluta i infantil. Els més petits també tindran el seu espai amb blocs en paret de pedra tosca i un camp per córrer i grimpar. La final serà a les 6 de la tarda a la plaça de l’església, i hi haurà premis en forma d’estades al municipi.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Només un sol dia, això també cal recordar-ho. No ens agradaria que la gent continuï fent escalada urbana quan no està permès”.

L’organització de l’esdeveniment compartida entre La Bloquera, el consistori i el Patronat de Turisme de Santa Pau espera comptar amb un centenar de participants entre amateurs i professionals.