La història del lleó ‘Simba’ de Sant Jaume de Llierca s’explica als més petits en un conte

El lleó més conegut de la Garrotxa, en Simba, que viu en una finca de Sant Jaume de Llierca, és ara protagonista d’un conte. L’obra infantil, que arriba acompanyada d’un disc, es presentarà aquest diumenge en un esdeveniment amb tot tipus d’activitats.

El posat imponent propi del rei de la selva i els seus més de 250 quilos de pes no espanten l’Eloi i la Mada, els propietaris d’en Simba. El van acollir en una antiga masia de Sant Jaume de Llierca quan tenia només sis mesos per evitar que se l’emportessin a un circ i aquest estiu va esdevenir tot un fenomen mediàtic. Ara la història del lleó garrotxí s’ha plasmat en un conte infantil, que l’animal coprotagonitza juntament amb el seu inseparable amic, un gos de la raça ‘golden retriever’.

L’obra es titula ‘Simba i Tornado’ i l’ha escrit la mateixa Mada amb la col•laboració d’Encarni Arcoya amb l’objectiu de transmetre als més petits valors de respecte als animals.
Els diners recollits amb la venda del conte es destinaran a diverses fundacions que vetllen pel benestar animal, així com al manteniment de la finca, pensada com un santuari per espècies exòtiques.

A més del conte, també s’ha editat un CD de cançons dedicades als seus protagonistes. Tot plegat es presentarà públicament aquest diumenge, en un acte festiu a la zona de pícnic de Sant Jaume de Llierca.

Segons han explicat els responsables de la iniciativa, el popular lleó podria arribar també a la pantalla. Diverses productores haurien manifestat el seu interès per tirar endavant una pel•lícula o una sèrie sobre ell, tot i que encara no s’ha concretat cap acord.