El preu del lloguer mensual a la Garrotxa és dels més baixos de la demarcació tot i la falta d’oferta d’habitatges en cessió

El preu mitjà del lloguer de pisos a la Garrotxa és un dels més barats de la demarcació de Girona, segons els Agents de la Propietat Immobiliària, malgrat que es detecta que el preu ha augmentat un 11% en el darrer any. En aquests moments, la demanda d’un lloguer és més elevada que el parc d’habitatges disponible.

A tot Catalunya, la demanda supera la oferta de l’habitatge a lloguer. Per aquest motiu, el preu mitjà mensual creix de forma continuada, un fet que també passa a Olot i la Garrotxa. En un any, el pagament mitjà d’un pis ha augmentat un 11%, i en aquests moments es paguen 450 euros per un pis de dues habitacions i entre 500 i 525 euros per un de tres a la ciutat. Els motius del creixement de la demanda són diversos: el principal és el canvi que viu la societat d’avui dia.

Sandra Valés, assessoria immobiliària: “Ha variat l’estructura de la societat que lloga els pisos. Ens trobem amb mobilitat laboral, separacions, impossibilitat d’accedir a la compra d’habitatge…”.

De totes maneres, el preu mitjà de lloguer a Olot i la Garrotxa segueix essent dels més baixos de la demarcació de Girona, tot i la falta d’habitatges en el parc immobiliari. Molta gent no s’anima a posar un edifici a lloguer pels requisits necessaris per a una bona cessió.

Sandra Valés, assessoria immobiliària: Per a poder llogar el pis ens demanaran contractes de treball, un seguit de requisits, però a vegades això no ens assegura que el lloguer funcioni”.

A més, a vegades és la mateixa demanda que no vol llogar segons quin habitatge, perquè en aquests casos és el propietari qui no aporta les condicions necessàries per a un tracte satisfactori, amb pisos amb mobles antics, bruts, sense pintar, o sense un mínim de requisits d’habitabilitat.

 

Segons els Agents de la Propietat Immobiliària, l’indret de la demarcació amb un preu més elevat de lloguer era la mateixa ciutat de Girona.

x