Els quatre equips garrotxins de Segona Catalana valoren positivament la coincidència però preveuen dificultats per trobar jugadors

La propera temporada la Segona Catalana comptarà amb la participació de quatre equips garrotxins, un fet insòlit en la història de la categoria. El Santa Pau, el Besalú, el Bosc de Tosca i el Sant Jaume de Llierca coincideixen que és una mostra del bon treball que es fa amb l’esport base a la comarca, però també que pot repercutir-los per trobar jugadors per les seves plantilles.

El Santa Pau va ser el darrer equip garrotxí en celebrar que l’any vinent jugarà a la Segona Catalana, juntament amb el campió de Tercera, el Besalú, el Bosc de Tosca, que porta tres temporades consecutives a la divisió, i el Sant Jaume, que va aconseguir la permanència en l’última jornada. La coincidència de quatre equips garrotxins a la categoria és un fet històric: com a molt havien coincidit tres formacions, i ja a l’antiga Primera Regional. Segons els quatre equips presents a la divisió, el fet és la mostra del bon treball que es fa als equips de la comarca.

Però la coincidència, a més d’evidenciar l’augment del nivell del futbol a la Garrotxa, també pot comportar una complicació afegida: trobar jugadors de qualitat per competir a la Segona Catalana. Els quatre clubs també intueixen que un mateix futbolista pugui tenir ofertes de diferents equips de la comarca, i que hauran d’atreure’l a les seves plantilles pel projecte esportiu que ofereixin.

De totes maneres, es feliciten per la coincidència, perquè els derbis generaran un bon caliu a les grades dels diferents camps.