La 8a Ruta de les Tapes d’Olot torna de l’1 al 30 de juny amb Riudaura com a municipi convidat

Aquest divendres torna la Ruta de les Tapes d’Olot, la iniciativa de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa amb la participació d’una vintena de bars i restaurants de la ciutat, que han dissenyat una tapa per l’ocasió. Es poden degustar fins el 30 de juny per dos euros amb vuitanta, tapa i quinto.

Amb el bon temps la Ruta de les Tapes torna a Olot per concentrar l’essència de la cuina garrotxina en una mossegada. És la vuitena edició d’aquesta iniciativa de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa que, tot i ser relativament jove està plenament consolidada.

La ruta d’enguany té dinou parades en bars i restaurants del centre i l’entorn de la capital garrotxina. La que fa vint la trobem, per primera vegada, en un municipi convidat.

Neus Giménez, Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: “Riudaura és un poble petit i el restaurant que tenen, Ca la Pilar, s’ha sumat a la ruta. És una prova que si aquest any funciona potser l’any que ve convidem a un altre municipi. Es tracta de donar a conèixer la comarca, la ruta està molt assentada a la ciutat d’Olot i la gent ja l’espera”

Enguany es recupera l’antic sistema per escollir la tapa més ben valorada pels participants. Cal segellar un total de vuit propostes diferents al ‘passaport’: 5 del centre i 3 de l’entorn de la ciutat i dipositar la butlleta en una de les urnes que hi haurà als establiments. De l’opinió dels comensals en sortiran tres finalistes reconegudes com les millors tapes per votació popular.

Entre tots els ‘tapejadors’ que completin el fulletó, que es pot trobar als bars de la ruta i a l’Oficina de Turisme d’Olot, es sortejarà una nit al mas l’Avenc de Tavertet. També s’engeguen els habituals concuros a les xarxes socials, amb àpats i espectacles culturals com a premi. El tret de sortida de la ruta, que s’allarga de l’1 al 30 de juny, serà divendres al Tapòdrom de la Sala El Torín. L’acte comptarà amb el concert de Pascal Trio i un espai d’activitats infantils on els més aficionats podran tastar totes tapes en un mateix vespre.

x