Les barraques de les festes del Tura d’Olot canviaran d’ubicació i d’estructura amb el nou Firal

Les Festes del Tura viuran un canvi important aquest 2018. Amb les obres del Firal gairebé enllestides, es canviarà la ubicació de les barraques i l’escenari. Les estructures de les entitats seran totes iguals, i aniran a la part alta del passeig, mentre que els concerts tindran lloc al Firal petit.

Les barraques són un dels elements característics de Festes del Tura, i és una font important d’ingressos per a les entitats que les gestionen. Però aquest 2018 el nou Firal té una altra imatge, i això ha empès a l’Ajuntament d’Olot a canviar el plantejament d’aquestes estructures.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Estaria bé que poguéssim deixar la imatge de barraquisme que oferíem, i ho dignifiquéssim”.

Així, es canviaran les barraques, que passen a ser totes iguals. Són vuit estructures amb un cost de 60.000 euros, dissenyades per l’equip d’arquitectes de XAA, un dels responsables del nou Firal. Segons el consistori han tingut en compte l’opinió de les entitats i els serveis municipals. Augmentaran els metres de barra, i milloraran la seva relació amb l’entorn.

Pep Berga, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olot: “Tenen en compte la presa de llum, la caiguda d’aigua, milloraran la seguretat i la salut pública de tots”.

Les barraques també canvien la seva ubicació i passen a la part alta del passeig, mentre que l’escenari dels concerts es situarà al Firal petit aprofitant el nou espai.

Pep Berga, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olot: “Serà amb tota seguretat la gran esplanada de tota la ciutat. Permetrà acollir concerts de gran format millorant de molt la plaça Major i l’antiga ubicació dels concerts al Firal”.

Amb l’anunci de la nova ubicació de les barraques del Firal l’Ajuntament d’Olot també ha anunciat que el mercat setmanal tornarà al seu lloc original després de Festes del Tura. A més, considera que entre octubre i novembre es podria donar l’obra per finalitzada.

x