Olot estrena un punt de càrrega públic per a les bicicletes elèctriques

Olot ja té un punt de càrrega per a bicicletes elèctriques. Es tracta d’un sistema gratuït i de lliure accés per als usuaris, que s’ha instal·lat a l’entorn de l’escola d’adults d’Olot. La posada en marxa del servei coincideix amb la Setmana de l’Energia, que comença dilluns.

El primer punt de càrrega per a bicicletes elèctriques d’Olot ja està operatiu. El Consorci de Vies Verdes de Girona l’ha cedit a l’Ajuntament d’Olot, que l’ha instal·lat a la zona de l’antiga estació.  El funcionament del sistema és senzill, només cal endollar les dues preses de connexió al vehicle i esperar que estigui carregat del tot.

L’actuació s’emmarca en la Setmana de l’Energia, que es celebra a tot Europa del 4 al 10 de juny, i forma part del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible del consistori, el PAES, i el Pla de Mobilitat. Durant la setmana vinent, s’han previst diverses activitats sota el lema ‘Tu Tens l’energia, tu tens el poder’, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de gestionar l’energia des d’un punt de vista més actiu. Dimecres s’ofereix una visita guiada a la Xarxa Espavilada de Climatització que abasteix diversos equipaments amb energies renovables. Dijous a la tarda, en col·laboració amb l’entitat Som Mobilitat, es donarà la possibilitat de provar un cotxe 100% elèctric davant de l’Ajuntament d’Olot. A més, l’empresa WeBatt explicarà el sistema d’autoconsum fotovoltaic que promou. Per últim divendres 8 de juny, a les set de la tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament acollirà una xerrada sobre transició energètica a càrrec d’Assumpta Farran, directora de l’Institut Català de l’Energia.

 

El punt de càrrega per a bicis reforça l’aposta per la sostenibilitat que ja va fer la capital garrotxina a l’abril, amb la posada en funcionament d’un carregador per a cotxes elèctrics al parc de Matalosquer, del qual fa un bon balanç.

Josep Gelis, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot: “De moment ja s’hi han fet 180 càrregues. Són prop de tres càrregues cada dia amb menys d’un mes de funcionament, i mica en mica el seu ús va a més”.          

Fomentant l’ús dels vehicles elèctrics s’aconsegueix reduïr de forma imporant les emissions de diòxid de carboni del transport, que suposen un 44% del total a la ciutat.