El CPA Olot celebra la seva “festa major” amb el festival de patinatge i Rosa Serra obsequia el club amb una escultura

El Club Patinatge Artístic Olot ha celebrat aquest dissabte la seva “festa major”, com ha explicat a Olot Televisió el seu president, Josep Sagués. La festa del club ha tornat a omplir el pavelló poliesportiu d’Olot en les dues sessions que s’han organitzat, una de tarda i l’altra de nit. Un festival que pretén mostrar què han après els patinadors i patinadores durant el curs. Han estat 170 patinadores que s’han exhibit davant tot el seu públic en el que és l’esdeveniment més important de la temporada a la ciutat. S’ha pogut veure des el ball ‘Sóc innocent’, de la temporada passada, i ‘Sense opcions’, d’aquest 2018 i amb el que intentaran revalidar el campionat del món, passant per la marxa del club, les actuacions individuals, per parelles, els grups de xou -els més petits, els juvenils i sèniors-. El festival es podrà veure íntegrament aquest diumenge, a partir de les sis de la tarda, per Olot Televisió i a dos quarts d’onze de la nit per la resta de televisions locals adherides a La Xarxa.

Una de les sorpreses ha arribat quan l’escultora olotina Rosa Serra (Vic, 1944) ha obsequiat el club amb una escultura que vol homenatjar el patinatge de la ciutat. Serra, l’artista més internacional que té Olot i la Garrotxa, ha fet una escultura de grans dimensions que s’instal·larà en un “lloc preferent de les instal·lacions esportives”, segons ha assegurat el president del CPA Olot, Josep Sagués. Rosa Serra té una llarga trajectòria amb l’escultura esportiva. El 1984 li va arribar l’encàrrec del Comitè Olímpic Internacional de realitzar 22 escultures sobre els esports olímpics i aquest 2018 el COI li ha encarregat 14 escultures més, les que corresponen als diversos esports que s’han incorporat com a olímpics. En el seu parlament Serra ha dit que “tenia un deute amb el patinatge a Olot i avui ha quedat saldat amb l’obsequi, de tot cor, d’aquesta escultura”.

Però els homenatges no han acabat aquí. A la sessió de nit el CPA Olot ha entregat el guardó Memorial Montsita Casadellà a la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, Mar Roca, per la seva implicació continuada a favor del patinatge a la ciutat.

El 33è festival de patinatge artística ha servit, també, per presentar diversos balls inèdits que fins avui no havien sortit a pista. És el cas de ‘Bollywood’, ‘Dormilegues’ de les patinadores més petites del club i amb música del grup olotí Teràpia de Shock, ‘Flors de primavera’, ‘Cavallets de fira’ de les patinadores d’entre 8 i 12 anys. També han estat molt aplaudits els convidats d’aquest any: el Quartet Foment Cardoní, que van aconseguir el tercer lloc en la categoria de quartets en l’europeu de fa unes setmanes celebrat a Lleida i l’exhibició del patinador de Cardona Pere Marsinyac, dues vegades campió del món júnior en modalitat combinada als mundials de Taipei, el 2013, i Reus, el 2014.

Un dels balls més esperats ha estat ‘Sense opcions’ i s’ha fet esperar, fins al final. Després de guanyar el campionat provincial, el campionat de Catalunya, ser sub-campió d’Espanya i campió d’Europa fa poques setmanes a l’europeu que es va disputar al Pavelló Barris Nord de Lleida, ara queda la fina del mundial. Entre les autoritats presents al festival hi havia el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, ha reconegut que li faria “molta il·lusió que el CPA Olot revalidés el títol”, tot i reconèixer que “a les comarques de Girona hi ha molt bon patinatge”.

x