Pilar Rahola: “Olot sempre ha d’estar al calendari”

La escriptora Pilar Rahola ha presentat aquest cap de setmana el seu llibre S.O.S Cristians, a l’Orfeó Popular Olotí.

SOS Racisme és un llibre d’assaig on s’expliquen els drets socials i civils, dels quals tothom gaudeix, però que alhora estan violats i perseguits. Amb aquets llibre Rahola pretén reivindica el dret fonamental a la creença.

Pilar Rahola, escriptora:”El que intenta és un crit d’alerta davant d’un fenomen molt silenciat en els mitjans de comunicació i del qual, fins i tot en tenim molta indiferència, i que representa una situació molt dramàtica pel voltant de 300 milions d’habitants amb xifres de neteja ètnica, i de destruccions masisves de poblacions molt alarmant”

En un acte amb un centenar de persones Rahola ha explicat la persecució de la religió cristiana, que assegura està silenciada, i perseguida a països com Egipte, Iraq, Afganistan, la Índia, o fins i tot Corea del Nord, on assegura que hi ha treballs forçats. En conseqüència es produeix, segons l’escriptora, la desaparició de la identitat cultural de 2 mil anys d’història.

Tot i no ser creient Rahola ha explicat sentir una profunda admiració per les persones que defensen fins l’últim moment les seves creences davant les amenaces. Finalment Rahola ha parlat del territori garrotxí, assegurant que no podia faltar Olot a la seva agenda.

Pilar Rahola, escriptora:”Quan fas un llibre pots no anar a molts llocs, i desgraciadament jo no tinc mai marges, però Olot sempre ha d’estar al calendari”