L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa porta 41 anys difonent i posant en valor la gastronomia garrotxina

La gastronomia de la Garrotxa és una de les banderes de la comarca. Però per difondre-la i posar-la en valor hi ha una entitat que porta 41 anys treballant de valent. Es tracta de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, un gremi de restauradors, hotelers i empresaris que organitza activitats com la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa o la Ruta de les Tapes.

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa va néixer el 1977. L’any passat va celebrar el seu 40è aniversari i en aquestes dates l’entitat es troba immersa en un dels seus esdeveniments més populars: la Ruta de les Tapes que enguany celebra la vuitena edició. L’associació es va fundar per promoure la gastronomia garrotxina tant a la comarca com arreu del país.

David Coloma, gerent Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: “Estem de festa, fa quaranta anys que ens vam poder constituir. Va ser en el primer moment que la llei ens va permetre inscriure’ns com a gremi empresarial. Fonamentalment vam néixer per donar a conèixer la gastronomia i la hostaleria de la Garrotxa tant a la nostra a la comarca i al mateix temps fora de les nostres contrades”.

L’activitat amb més recorregut de l’entitat és la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa que ja porta 33 edicions seguides. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa col·labora també amb la Fira de l’Embotit i la Fira Orígens. Amb la creació de Turisme Garrotxa l’entitat va fer un pas endavant en l’àmbit de promoció, també amb un vincle sòlid amb el Consell Comarcal i amb els consistoris garrotxins.

David Coloma, gerent Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: “És el fet de cohesionar, de trobar-se. Un espai on els empresaris es poden trobar, poden debatre, poden tenir coneixement. Des del gremi s’informa de normatives que afecten a tots. També hi ha la part formativa per anar millorant els nostres empresaris i els seus treballadors”.

41 anys després de la seva creació l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa té molt clar que a través de la unió de persones i entitats es fa la força, i per això la cultura gastronòmica de la comarca és una referència al territori català.

x