Les entitats sobiranistes de la Garrotxa confien poc en el nou govern de l’estat encapçalat pel PSOE

Les entitats sobiranistes de la Garrotxa no confien que el nou escenari polític a l’estat espanyol afavoreixi l’alliberament dels polítics empresonats i el retorn dels que estan a l’estranger. Ho van dir ahir durant la concentració dels dilluns davant l’Ajuntament d’Olot per la llibertat dels presos, on també es va presentar una nova obra de la iniciativa Sobrecàrregues de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, creada per Servand Solanilla.

Més d’un centenar de persones van concentrar-se un altre dilluns davant l’edifici consistorial d’Olot per reclamar l’alliberament dels polítics i líders sobiranistes, quan ja fa gairebé vuit mesos que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez van entrar a la presó.

Ara, però, el triomf inesperat de la moció de censura del PSOE, que ha suposat la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern de l’estat obre un nou escenari pel que fa a la situació política catalana i la dels representants polítics que estan a la presó i fora de Catalunya.

Per ara els representants garrotxins de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural celebren que s’hagi fet fora el Partit Popular del govern, però tenen poca confiança en què l’entrada en joc del Partit dels Socialistes suposi una ràpida solució del conflicte, ja que els considera corresponsables de l’aplicació de l’article 155.

 

Josep Ferrés, ANC Olot: “Pot passar que hi hagi algun alleugeriment, però no un gir de 180 graus a la situació dels hostatges polítics ni els exiliats. No oblidem que el PSOE va votar a favor del 155”

Montse Gou, Òmnium Garrotxa: “No estem gaire esperançats però tot i així tenim un raig de llum que les coses puguin canviar amb una mica de diàleg”

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i Vicepresident AMI: “N’espero molt hi confio poc. Espero que el Partit Socialista faci una reflexió sobre què és la democràcia”

En la mateixa línia s’ha expressat Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipi per la Independència. Corominas també ha considerat que el Fiscal General de l’Estat serà una peça clau per aturar la repressió i perquè els problemes polítics es solucionin per la via política.