Una esllavissada a Montagut i Oix ha provocat retencions a la N-260z

Les intenses pluges dels últims dies han provocat algunes incidències a diversos municipis de la Garrotxa. La darrera ha estat aquesta matinada, quan un mur s’ha després i ha envaït part de la carretera a Montagut i Oix.

La pluja ha provocat aquesta matinada el despreniment d’un mur i terra sobre la Nacional 260-z, al terme municipal de Montagut i Oix. Els rocs han envaït part de la via, deixant afectats 500 metres, entre els punts quilomètrics 76 i 76,5. Els serveis d’emergència han rebut l’avís a 1/4 i cinc de 6 de la matinada, i sobre les 8 del matí els operaris han arribat per retirar els rocs. La incidència ha afectat el trànsit durant hores, amb congestió de circulació en els dos sentits de la marxa. Fins al migdia s’ha estat donant pas alternatiu al trànsit. L’esllavissada ha estat el darrer incident provocat per la pluja els últims dies, amb xàfecs de tarda que en estat forts en alguns sectors.
Ahir, només al sector de Montagut i Castellfollit de la Roca van caure 30 litres per metre quadrat. Les pluges han deixat imatges com el pati de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts, negat per l’aigua. A Sant Jaume de Llierca, a finals de la setmana passada la pluja va entrar literalment a les aules de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca. La calamarsa va taponar els baixants de la teulada, acumulant l’aigua al sostre de l’edifici, fins que fer pas fins a les classes. Divendres dues dotacions de bombers van retirar la pedra acumulada al teulat del centre educatiu.
La pluja també va provocar inundacions als soterranis de tres habitatges del municipi garrotxí. Les pluges ha inundat els camps a la comarca. A hores d’ara la previsió és que els ruixats es repeteixin tant dimecres com dijous a la tarda a qualsevol punt de la comarca. Divendres aquesta possibilitat es reduiria a algun xàfec de tipus local.