El Benvinguts a Pagès torna aquest cap de setmana amb 30 participants a la Garrotxa

Aquest cap de setmana es celebra una nova edició del Benvinguts a Pagès. La iniciativa a nivell català es presentarà aquesta tarda a Barcelona. Enguany hi participaran 250 explotacions, de les quals quatre són de la Garrotxa.

Un cap de setmana de portes obertes en explotacions és el que es proposa amb el Benvinguts a Pagès. La tercera edició d’aquesta iniciativa impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat arriba enguany a la Garrotxa amb quatre propostes de visites a explotacions. Planeses obrirà portes una altra vegada per mostrar el seu dia a dia amb l’explotació on hi predominen l’aviram i Porcs Casolans Corominas participa per tercer any per mostrar la seva granja. A més d’aquestes dues explotacions que repeteixen experiència enguany se’n sumen dues de noves: Verdures de la Canya i La Tria Farro de la Vall de Bianya. En els dos casos s’han apuntat amb la voluntat de veure com és l’experiència i hi mostraran, respectivament, la producció de verdures i hortalisses i el dia a dia, com era abans, en una casa de pagès.

Dolors Padrosa, la Tria Farro de la Vall de Bianya: Podran veure com era i com continua sent una casa de pagès sense ser una gran explotació.

A més d’aquestes quatre explotacions, al Benvinguts a Pagès a la Garrotxa hi participen 8 restaurants, 15 allotjaments i s’han programat 5 activitats complementàries paral·leles. Tota la programació i les empreses que hi participen es pot consultar a la pàgina web del Benvinguts a Pagès. A tot Catalunya durant els dos dies de la inicitativa hi haurà prop de 900 reclams.

x