Olot forma part de l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques Gironines

Aquest dimarts es va presentar a Girona l’Observatori de la Rehabilitació i la Renovació de les comarques gironines. És una iniciativa del Col·legi Oficial d’Arquitectes amb l’objectiu de promoure la rehabilitació d’habitatges vells i així abordar un dels grans problemes urbanístics que tenen les ciutats actuals. A Olot aquesta aposta es concretarà en l’elaboració d’un estudi d’habitatge al Nucli Antic en el marc del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM).

El creixement de les ciutats a través de la seva expansió al territori ja fa temps que ha trobat límits, i en aquest sentit, l’aposta per la renovació del que ja existeix, s’ha convertit en un dels principals eixos del sector de la construcció. És per això que s’ha constituït l’Observatori de la Rehabilitació i la Renovació Urbana de les Comarques Gironines.

Narcís Reverendo, President COAC demarcació Girona: “Volem ser un Observatori pioner perquè serem el primer que és transversal, no promogut únicament per una institució”

L’observatori l’ha promogut el Col·legi Oficial d’Arquitectes juntament amb el d’Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació i el Gremi de Constructors, i l’integren també la Universitat de Girona, i els ajuntaments de Girona, Figueres i Olot.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “A tots els ajuntaments ens preocupa el tema, que ve derivat per molts problemes. A Olot ens criden els empresaris i ens diuen que no troben pisos perquè els seus treballadors visquin a la ciutat”

L’aposta d’aquest nou organisme, no és només la de promoure la rehabilitació d’habitatges vells, sinó de buscar solucions integrals que preveuen millores en la qualitat de vida, l’eficiència energètica, i l’urbanisme del seu entorn.

Marta Madrenas, alcaldessa Girona: “Se’ns plantegen reptes molt importants i els hem d’afrontar amb valentia i determinació”

Una de les primeres tasques de l’observatori serà l’obtenció de dades que permetin fer un mapa de la situació actual de la demarcació. De moment, parteixen de la base que a l’Estat espanyol es rehabilita trenta vegades menys que a Suècia, que lidera la rehabilitació a Europa.

L’Ajuntament d’Olot ha estat un dels tres ajuntaments que ha liderat el projecte de l’Observatori amb la voluntat de tenir un element tècnic imparcial que ajudi al consistori a reflexionar i prendre decisions en qüestió d’habitatge. Per a l’alcalde d’Olot, la rehabilitació dels edificis és clau per solucionar la crisi de l’habitatge. Així doncs el primer encàrrec que es farà a l’observatori, serà sobre el nucli antic, una zona on ja fa anys que es treballa per rehabilitar-hi habitatges. Des de l’ajuntament es demanarà un estudi lligat amb el PIAM.

L’Ajuntament d’Olot ha estat un dels tres ajuntaments que ha liderat el projecte de l’Observatori amb la voluntat de tenir un element tècnic imparcial que ajudi al consistori a reflexionar i prendre decisions en qüestió d’habitatge. Per a l’alcalde d’Olot, la rehabilitació dels edificis és clau per solucionar la crisi de l’habitatge. Així doncs el primer encàrrec que es farà a l’observatori, serà sobre el nucli antic, una zona on ja fa anys que es treballa per rehabilitar-hi habitatges. Des de l’ajuntament es demanarà un estudi lligat amb el PIAM.