El parc d’habitatges en venda a Olot està a punt d’esgotar-se

El parc d’habitatge de la ciutat d’Olot està gairebé esgotat. Els assessors immobiliaris consideren que en un futur immediat s’haurien de començar a edificar nous pisos, però els preus pujarien amb els habitatges d’obra nova, perquè els promotors no volen construir amb els imports actuals de venda.


Olot i la Garrotxa porten prop d’una dècada sense veure noves construccions d’habitatge, tret d’excepcions puntuals, una situació motivada per la crisi econòmica. Però darrerament la venda de pisos s’ha desencallat, i s’aprofita l’estabilització de preus que viu la ciutat els darrers tres anys. La demanda és d’habitatges que ronden entre els 50.000 i els 70.000 euros de sortida, una situació que està a prop de la seva fi, segons els assessors immobiliaris, perquè la bossa de pisos buits està gairebé esgotada. Això comportarà la necessitat de promoure nous edificis, però hi ha poca voluntat d’assumir-la perquè pels promotors s’haurien de pujar els preus per compensar la construcció d’obra nova, un augment que el mercat podria no assumir.

Pere Bahí, assessor immobiliari: “Falta parc d’habitatge. Pràcticament no hi ha producte i ha de sortir producte nou. Però els preus seran més cars per assumir les noves construccions”.

Amb aquest nou escenari, aviat es notaran altres efectes, com la represa de la construcció d’habitatges en esquelets ja existents a la comarca. El que de moment no varia és el preu dels solars buits: fa una dècada que el seu valor va caure un 95%, una situació que s’ha mantingut fins avui dia.