El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) d’Olot promou la cohesió social i l’ús de la llengua catalana

El Pla Educatiu d’Entorn d’Olot és una iniciativa que es va iniciar per un conveni entre Ensenyament i el consistori olotí. La proposta desplega múltiples activitats esportives, de lleure i de caire social a la ciutat. Totes elles amb l’objectiu de promoure la cohesió social i l’ús de la llengua catalana.

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) és una proposta educativa de comunitat que va néixer fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament d’Olot. És una proposta educativa basada en la cooperació dels diferents agents educatius de la comunitat i que promou la cohesió social i l’ús de la llengua catalana com a element d’integració, fomentant a la vegada l’educació intercultural. S’adreça a tota la comunitat educativa, amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits. L’Institut Municipal d’Educació és l’intermediari que fa que el PEE arribi a tots els centres educatius de primària i secundària d’Olot.

Montse Riera, tècnica Institut Municipal d’Educació: “És una proposta educativa de ciutat que té tot un seguit d’activitats molt variades, però que totes pretenen intentar aconseguir l’èxit escolar i la cohesió social”.

Carme Sans, Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “Larai i Garbuix són dos espais socioeducatius de lleure que formen part del Pla Educatiu d’Entorn que estan adreçats a infants entre 5 i 16 anys. L’esplai diari Garbuix està ubicat al nucli d’Olot i està gestionat per l’entitat Esplais de la Garrotxa. L’espai Larai està al barri de Sant Miquel”.

Santi Guillamon, Tècnic Institut Municipal d’Esports i Lleure: “Dins el PEE tenim quatre activitats d’esports: el Rodajoc, l’Orientolot, el Voltolot i una sessió de quatre setmanes de natació”

Maria Rosa Farrés, responsable Pla Educatiu d’Entorn d’Olot: “Una de les activitats que portem a terme dins el PEE són els tallers de família. Una activitat que promou la interrelació entre les famílies, el centre i l’entorn. Amb l’objectiu de fomentar la participació”.