Els veïns de Santa Pau escullen dues inversions per a aquest 2018

Santa Pau arranjarà l’aparcament del centre cívic i construirà un porxo cobert a l’escola Joan Maragall abans de finalitzar el 2018. Aquestes són les dues propostes seleccionades en els pressupostos participatius, valorades en 9.000 euros. Per temes administratius l’Ajuntament ha optat per executar la proposta més votada l’any vinent.

Cada cop són més els pobles de la Garrotxa que aposten per donar veu a la ciutadania amb iniciatives de participació. L’últim en completar el cicle és Santa Pau, que la setmana passada va finalitzar el termini de votacions dels seus primers pressupostos participatius, als quals destinen 18.000 euros del pressupost municipal.

Inicialment es van recollir un total de 38 propostes, i després d’una valoració tècnica i econòmica es van seleccionar 16 finalistes. Els santapauencs majors de 16 anys podien votar escollint-ne dues, que no podien superar els 9.000 euros respectivament. 139 veïns han emès 379 vots a través del formulari online o presencialment a l’Ajuntament.

Joel Mañas, Regidor Ajuntament Santa Pau: “Estem molt satisfets perquè el que buscàvem era precisament detectar coses que no veiem des de l’Ajuntament. Les propostes ens han sorprès”

Les dues propostes que s’executaran durant aquest any seran l’arranjament de l’aparcament del centre cívic de Santa Pau i la construcció d’un porxo cobert a l’entrada de l’escola Joan Maragall. Aquestes dues idees han quedat en segona i tercera posició a les votacions. La primera, l’habilitació d’un camí peatonal a l’entrada del poble fins al barri de La Quintana, s’inclourà en les inversions de l’any que ve. L’Ajuntament de Santa Pau fa una valoració molt positiva d’aquesta primera experiència ja que escoltar l’opinió dels veïns els pot servir de guia de cara a futures inversions.

 

x