La Xarxa Espavilada de Climatització d’Olot ja ha evitat emetre a l’atmosfera 750 tones de diòxid de carboni

La Xarxa Espavilada de Climatització d’Olot ha evitat llançar a l’atmosfera 750 tones de diòxid de carboni en el poc més d’un any que porta a en funcionament. La visita a la sala de les energies que ho fa possible ha estat la primera de les activitats organitzades a Olot amb motiu de la Setmana de l’Energia, que té per objectiu conscienciar la població sobre l’ús de les energies renovables.

Aquest dimecres tothom qui ho va voler va poder descobrir els secrets de la Sala de les Energies d’Olot, el centre de màquines des d’on es controlen, combinen i distribueixen les tres energies renovables que basteixen de fred i calor fins a set edificis de l’àrea, a través de la Xarxa Espavilada de Climatització. Per fer-ho, en el poc més d’un any que porta en funcionament, ha consumit, per exemple, unes 450 tones de biomassa procedent dels arbres de la comarca. Des que està en funcionament, fa poc més d’un any, la xarxa ja ha evitat emetre a l’atmosfera 750 tones de diòxid de carboni.

La visita a la Sala de les Energies ha estat la primera de les activitats programades de la Setmana de l’Energia a Olot, que continua aquest dijous amb una mostra pràctica de cotxes elèctrics al Passeig Bisbe Guillamet. La cooperativa de consum Som Mobilitat ja compta amb dos cotxes elèctrics a la ciutat, que es poden compartir a través d’una aplicació. Aquest  també es dóna la possibilitat de conèixer les bateries alimentades per plaques fotovoltaiques que WeBatt Energia distribueix a nivell nacional, gràcies a un acord amb el major fabricant de bateries intel·ligents per a la llar. La programació de la Setmana de l’Energia a Olot finalitzarà amb la conferència que la directora de l’Institut Català d’Energia, Assumpta Farran, farà aquest divendres a les 7 de la tarda a la sala de plens de L’Ajuntament.