El festival ÉsDansa és guardonat amb el Premi a la Millor Iniciativa Promocional del 2017 per batre en rècord de visitants

l’ÉsDansa, el Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, ha rebut aquest divendres a la nit el Premi a la Millor Iniciativa Promocional dels premis Garrotxí de l’Any, que entrega el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot. El jurat ha guardonat el festival per haver convertit les Preses en la referència de la música i la dansa d’arrel tradicional a Catalunya, per promocionar la Garrotxa més enllà de l’atractiu paisatgístic i per haver superat el seu propi rècord, amb més de 10.000 visitants.

El Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, que promou i organitza la Marboleny, va néixer el 1983. Des de llavors no ha parat de créixer en tots els sentits fins a convertir-se en el festival de referència de la música tradicional i popular a Catalunya.

En els primers anys el festival tenia una durada de dos dies i el 1995 va passar a quatre, potenciant la participació dels joves. El 2002 va ser l’any del gran canvi, quan passa a denominar-se Ésdansa.

Després de celebrar els 25 anys, l’any 2007, i amb la marca consolidada, comença un període de renovació que passa per créixer al llarg de sis dies. Durant quatre anys, entre el 2008 i 2011, Ésdansa treballa per convertir-se en un motor per la creació, la producció i l’exhibició de la dansa catalana d’arrel tradicional, sense oblidar les propostes internacionals.

A partir del 2012 comença un nou full de ruta, un nou projecte que situa la participació del públic en un lloc destacat.

Ja al 2016 el festival obre un nou període, fins el 2019, amb l’objectiu de consolidar-se com un referent i un punt de trobada del país a l’entorn de la dansa d’arrel tradicional.

Ésdansa és, avui, un segell propi que identifica la potència de la dansa d’arrel tradicional com un treball creatiu actual. El festival ha fet una aposta per la innovació i la renovació en el camp de la dansa tradicional a través de diversos eixos de treball: la creació, la participació, el patrimoni, la projecció, la interculturalitat i la formació.

Ésdansa és un motor de creació i innovació de dansa, promou el coneixement de danses d’arreu del món, promou el patrimoni etnològic de Catalunya, és una plataforma per arribar al gran públic, és un punt de trobada i d’intercanvi i és un gran espai d’aprenentatge on els espectadors participen dels espectacles.

L’any passat, en la seva 35a edició, el festival va batre el seu rècord amb més de 10.000 visitants.