L’empresa garrotxina LC Paper impulsarà un museu del paper a les antigues instal·lacions de La Confianza

El grup d’empreses LC Paper ha adquirit les antigues naus de la fàbrica La Confiança per ubicar-hi un projecte que posa en valor el patrimoni industrial: un museu del paper.

Els orígens de la indústria LC Paper de Beuda, dedicada a la fabricació de paper tisú ecològic, els trobem el 1881. Concretament a les naus de la paperera La Confianza, que van estar en servei fins fa gairebé una dècada.

El grup empresarial ha anunciat un acord amb els propietaris per a l’adquisició de les antigues instal•lacions, on havien estat de lloguer. L’objectiu de la compra és impulsar-hi la creació d’un espai museístic que difongui el patrimoni de la indústria paperera de la demarcació.

Assumpció Vila, Directora financera LC Paper:”Les empreses amb una tradició important com la nostra i en un sector amb tant de pes a Girona han de mantenir i explicar els seus orígens i el sistema de producció. La idea és fer un petit museu explicant què és l’empresa i què és el paper”

El museu es nodrirà de la gran quantitat de material històric i audiovisual de què disposa l’empresa garrotxina i la direcció ja ha avançat que serà dels únics en mostrar al públic com funcionava una màquina de paper.

En els propers mesos s’haurà de definir el projecte i estudiar quins elements de La Confianza es poden mantenir. La previsió és que pugui obrir-se en un termini de dos anys.