Ràdio Olot rep el Premi a la Millor Iniciativa Social del 2017 per incorporar al jove invident Pere Ribes a les retransmissions esportives

Ràdio Olot ha estat guardonada aquest divendres a la nit amb el Premi a la Millor Iniciativa Social del 2017 dels premis Garrotxí de l’Any. El jurat ha reconegut a l’emissora local per haver tingut en compte les capacitats per sobre de la discapacitat del jove invident Pere Ribes i per haver-lo incorporat a les retransmissions dels partits de la Unió Esportiva Olot, Ràdio Olot es mereix el nostre reconeixement.

La relació de Pere Ribes i Ràdio Olot ve de lluny. En Pere, un nen invident de naixement, és un gran aficionat al futbol i a les retransmissions dels partits, sobretot les de Ràdio Olot. També és un seguidor del locutor d’esports l’emissora, en David Planella.

En Pere va tenir la possibilitat de conèixer personalment en David a l’Estadi Municipal d’Olot, un diumenge de partit. Tot comença durant una mitja part, quan el locutor demana la opinió dels aficionats. Allà és on apareix en Pere, donant el seu punt de vista. Els comentaris, argumentats i tècnics del jove, impressionen en David Planella. A patir d’aquell moment les trobades comencen a sovintejar a l’estadi i la relació es fa més intensa, fins que l’equip d’esports li proposa incorporar-se com a col·laborador.

Per aquesta relació entre en David Planella i en Pere Ribes, Ràdio Olot ha estat reconeguda durant l’últim any. L’emissora va rebre el premi Ràdio Associació de Catalunya a la millor iniciativa social i la integració, que atorguen els mateixos professionals de la comunicació. L’ONCE de Catalunya va guardonar Ràdio Olot amb un dels premis Solidaris 2017 per haver incorporat Pere Ribes a l’equip de retransmissions en directe dels partits de la Unió Esportiva Olot.

La capacitat que té en Pere Ribes per narrar els partits de futbol i la repercussió que ha tingut a tot Espanya va motivar que fos escollit pregoner de les festes del Tura del 2017.