Garrotxa Diversa organitza el segon Iftar Popular amb una participació rècord

L’Iftar Popular ja s’ha convertit en una cita més pels olotins. Més de 150 persones van trobar-se dissabte a la nit, per degustar productes originaris del Marroc, i celebrar el primer àpat del dia durant el ramadà.

L’iftar és l’àpat nocturn amb el que es trenca el dejú durant el mes islàmic del Ramadà. Cada un dels participants de l’Iftar van ser els encarregats de preparar i portar els diferents plats; així doncs es podia menjar plats d’arreu del món.

Zakaria Jaaidi, vicepresident de Garrotza Diversa “L’Iftar és el trancament del dejú, el primer apat del dia, perquè estem tot el dia en dejú. Iftar és esmorzar per això s’utilitza aquesta paraule per aquest àpat”

La sala Torin va acollir el sopar però també s’hi va habilitar una zona perquè els qui ho desitgessin poguessin fer les seves oracions. A més a més, com a novetat d’enguany els assitents van poder fer-se tatuatges de henna, i gaudir de l’actuació del grup Nour Al Huda, que va interpretar música religiosa típica del ramadà

Laila El Gamouchi, presidenta de Garrotxa Diversa: “Aquesta a la ciutat aporta l’acostament de cultures. Amb l’excusa de la taula pel mig el que volem fer es trobar-nos els uns amb els altres, compartir el que fem a casa amb els que convivim dia a dia”

Aproximadament 2.000 garrotxins musulmans han celebrat el ramadà des del 16 de maig i fins al 14 de juny; per això l’associació Garrotxa Diversa organitza i celebra l’Iftar obert a  tothom.