La iniciativa del ‘Benvinguts a Pagès’ arriba a la Garrotxa per terceny any, enguany a quatre explotacions

El Benvinguts a Pagès ha tornat a nivell català aquest cap de setmana. Hi participaven 250 explotacions i pel que fa a la Garrotxa se n’han pogut visitar quatre. Una d’elles ha estat Verdures de la Canya, que enguany s’ha sumat a la iniciativa. Diferents grups han pogut visitar com treballen i també degustar els seus productes de proximitat.

Entrar un una explotació i descobrir-ne tots els processos fins a extreure el producte final, és el que permet la iniciativa ‘Benvinguts a Pagès’. A la Garrotxa Verdures de la Canya s’ha estrenat en l’esdeveniment i ha comptat amb diversos grups durant el cap de setmana. En total més d’una cinquantena de persones han visitat les seves instal·lacions.

Joan Canalias, Verdures de la Canya: “Hem vist tota la varietat que tenim de productes, que els venem tots frescos. Enciams, mongetes, cogombres, carbassons, tomàquets, els bitxos etc. Els hi hem ensenyat de la manera que treballem i els animalons que fem servir per haver d’ensulfatar menys”.

Gent de la Garrotxa, de comarques veïnes i de Tarragona o Sabadell han aprofundit en els mètodes de treball d’aquesta explotació de la Canya.

Maria Teresa Nogué: “Una visita molt maca m’ha encantat, jo ja coneixia el lloc. Aquí és fantàstic hi ha molta aigua i és un lloc fantàstic per les verdures”.

Manel Ventura: “M’ha semblat molt bé, és molt interessant, t’expliquen tot el procés que té la verdura”.

Joan Canalias, Verdures de la Canya: “És el primer any que ens apuntem, no teníem gaire experiència amb tot això. Però de la manera que ha anat veiem que és un projecte interessant”.

Un cop han vist com treballen els productes ha arribat l’hora de tastar-los. Carbassons a la planxa i també amb la flor arrebossada han satisfet el paladar dels visitants. Les altres tres explotacions garrotxines que s’han sumat al ‘Benvinguts a Pagès’ han estat Porcs Casolans Corominas, Les Planeses i també, per primer any, la Tria Farro de la Vall de Bianya.

 

x