L’esfondrament de la tercera planta d’un edifici de la plaça Campdenmàs d’Olot obliga a desallotjar els veïns dels pisos contigus

Aquest diumenge a la tarda la planta tercera d’un edifici de la Plaça Campdenmàs Olot va col·lapsar a causa de les pluges, esfondrant-se i impactant contra el forjat de la planta segona. L’incident no va causar cap ferit, ja que es tracta d’un edifici abandonat que actualment no ocupava ningú. L’incident sí que va obligar a desallotjar per seguretat les famílies residents als dos edificis contigus al bloc afectat. Els tècnics municipals estan redactant un informe per saber si els veïns desallotjats podran retornar als seus domicilis.

Un edifici deshabitat situat al carrer Alt del Tura número 16 va col·lapsar aquest diumenge a la tarda. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís informant d’una explosió a les 18.13h. La primera dotació de les sis que es van desplegar va arribar al lloc dels fets i va descartar l’explosió. El que va passar va ser un esfondrament produït per les pluges en un edifici abandonat i amb evidents signes de deteriorament que ja no comptava amb la coberta.

Enric Cano, cap de guàrdia de la regió d’Emergències de Girona. “En definitiva ha sigut un col·lapse estructural d’un edifici que ja presentava símptomes d’envelliment, la coberta ja estava tota ella deteriorada. L’efecte del temps i de les pluges ha fet col·lapsar el forjat de la tercera planta que ha impactat contra el forjat de la segona planta. Hi ha el risc que més parts de l’edifici puguin col·lapsar, per això hem evacuat els veïns dels edificis contigus”.

El col·lapse estructural del tercer forjat de l’edifici no va ocasionar ferits, però els Bombers van desallotjar els veïns dels edificis contigus, els números 14 i 18 del carrer. El consistori va proporcionar-los-hi un lloc on passar la nit. Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot va informar que l’equip de govern es posaria en contacte immediat amb els propietaris de l’immoble.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Els propietaris no poden abandonar un edifici com si fos una cosa que es llença a la paperera, pels perjudicis que poden causar, tant a les persones que hi viuen com als veïns. Fem una crida a la responsabilitat”.

El deteriorament d’edificis abandonats al Nucli Antic d’Olot és un problema al qual l’Ajuntament intenta donar resposta. Un esfondrament similar fa alguns anys en un edifici entre els carrers Bonaire i Lliberada Ferrarons va tenir com a conseqüència l’encàrrec d’un estudi per determinar l’estat dels edificis al barri, la posada en contacte amb els propietaris privats i la impulsió d’un pla de millora que ja s’ha començat a implantar. La normativa, però, no permet que l’equip de govern interfereixi en els edificis de propietat privada. És per això que aquest diumenge l’alcalde d’Olot feia una crida a la responsabilitat. “Nosaltres els ajudarem en el que calgui perquè facin el que és de la seva responsabilitat”, ha dit.