Bona part dels Premis Garrotxí de l’Any 2017 han reconegut el talent jove de la Garrotxa

El jove emprenedor Joan Plana és el Garrotxí de l’Any. Enguany l’acte de reconeixement organitzat pel Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot ha evidenciat el talent juvenil de la comarca amb l’assignació de diversos guardons.

El jurat del Premi Garrotxí de l’Any ha decidit atorgar el màxim guardó a Joan Plana, el jove director general de l’empresa Wherever You Want que sense tenir la majoria d’edat va revolucionar el món de la realitat virtual i augmentada, portant a Sant Francisco el primer concert hologràfic en directe de la història, que s’estava realitzant a Barcelona. Actualment l’empresa tanca el primer contracte amb una multinacional. En el lliurament del premi, Plana va tenir paraules d’agraïment per a la Garrotxa, el lloc on ha pogut desenvolupar el seu talent.

Enguany els premis han evidenciat el talent juvenil, amb el Premi a la Millor Iniciativa Social a Ràdio Olot per les retransmissions de futbol amb Pere Ribes. Xavier Boix, germà petit de la quarta generació de Noel Alimentària, va recollir el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, per la innovadora ampliació de les instal·lacions a Begudà i el compromís social de l’empresa, amb campanyes com la que garantirà els estudis universitaris a joves talents garrotxins.

El Premi a la Millor Iniciativa Promocional va ser per al festival Ésdansa de les Preses, que el 2017 va batre el rècord de visitants. El reconeixement a la Trajectòria Personal del CIT va ser per a l’escultora Rosa Serra, pel seu art inconfusible i el seu reconeixement internacional. La Nit dels Premis Garrotxí de l’Any va ser retransmesa en directe per Olot Televisió.