ERC Olot considera que “l’equip de govern s’ha oblidat del Nucli Antic durant els set anys de mandat”

El dia després del col·lapse de l’edifici a la plaça Campdenmàs, el grup municipal a l’oposició, ERC Olot, va convocar una roda de premsa per expressar la seva preocupació. Esquerra considera que l’equip de govern ha oblidat el nucli antic i que el Pla d’Accions de Millora al centre d’Olot ha arribat tres anys tard.  El grup demana una reunió de la taula d’habitatge per saber que va passar amb l’edifici esfondrat.

L’esfondrament de la tercera planta de l’edifici situat a la plaça Campdenmàs aquest diumenge preocupa al grup municipal d’Esquerra. Els republicans consideren que l’equip de govern no ha fet els esforços suficients per combatre el deteriorament del nucli antic en els darrers set anys de mandat.

Josep Quintana, regidor ERC Aj. Olot: “Cal dir que la responsabilitat sempre és dels propietaris que tenen per llei l’obligació d’assegurar que els edificis compleixin les mesures de seguretat. També es veritat que en ple es va aprovar de fer un estudi urgent sobre l’estat dels edificis de la ciutat, per a poder-hi fer actuacions i no arribar a aquest punt. Nosaltres demanem una reunió de la taula d’habitatge per saber la casuística, el que ha passat amb aquest edifici de la plaça Campdenmàs i les accions que tenen previstes l’equip de govern en el marc del pla d’urgència”.

ERC Olot reitera que en l’últim ple ja va criticar que es dediquessin 30.000 euros a arreglar façanes i que no s’utilitzessin per arreglar el que el grup considera important: l’interior de les cases.

Josep Quintana, regidor ERC Aj. Olot: “És veritat que són temes complicats, però l’Ajuntament té eines. La llei obliga als propietaris a que aquestes coses no arribin a passar. És un edifici que gràcies a Déu estava buit i s’ha esfondrat tot per dintre, però això és el símptoma de que si vas deixant passar els anys pot acabar passant això”.

Esquerra valora molt positivament la iniciativa del Pla Integral d’Accions de Millora del nucli antic engegada per l’equip de govern, però considera que s’hauria d’haver tirat endavant el 2015 i que s’han perdut tres anys valuosos de treball.