Carles Vinyals entra a l’elit del culturisme professional gràcies al seu subcampionat a la Diamond Cup de Portugal

El culturista garrotxí Carles Vinyals ha aconseguit un èxit inesperat aquest cap de setmana, a la Diamond Cup de Portugal: Vinyals ha aconseguit un carnet de professional de culturisme, gràcies a la segona posició absoluta aconseguida al campionat. A tot el món hi ha només una cinquantena d’esportistes que disposen d’aquest carnet.

El culturisme és un esport força desconegut al país, però a la Garrotxa hi ha un dels millors competidors d’aquesta disciplina. És Carles Vinyals, que aquest 2018 està vivint la seva pròpia primavera: després de les tres victòries aconseguides a la Diamond Cup de Madrid en les categories de menys de 80 quilos, com a major de 40 anys, i com a màster absolut, Vinyals ha repetit els triomfs a la Diamond Cup de Portugal, celebrat el passat cap de setmana. I això tot i competir com a aficionat a l’esport, amb les dificultats que representa aquest fet.

Carles Vinyals, culturista: “Són uns mesos de competicions, i intentes fer les que pots. Clar, viatjar a fora té un cost, que l’hem d’aportar nosaltres, i per tant selecciones les que et poden anar millor per proximitat”.

Però l’èxit aconseguit a la Diamond Cup va més enllà de la simple competició: Vinyals també va quedar subcampió absolut de totes les categories. Amb aquesta segona posició el culturista garrotxí aconsegueix, de facto, un carnet de professional que li permetrà deixar enrere l’amateurisme. Un premi a molts anys d’esforç en un esport que t’aporta moltes coses més enllà d’un físic imponent.

Carles Vinyals, culturista: “T’aporta disciplina, ordre, superació, esforç, lluita constant. No és simplement un cos musculat. És una forma de vida”.

Amb aquest carnet de professional, Vinyals passa a formar part de l’elit del culturisme internacional: només una cinquantena d’esportistes de tot el món disposa d’aquest privilegi, que també implica remuneracions més importants als torneigs on participarà. Ara, Vinyals es prepara per competir a la Diamond Cup de Luxemburg, el proper cap de setmana, i el campionat del món amateur de Benidorm al novembre, l’últim esdeveniment que disputarà com a aficionat abans de ser professional el mes de gener.

(Imatge: HDFOTOGRAFIA.PT)