Més de 250 estudiants s’examinen de la selectivitat a la Garrotxa

El primer dia de selectivitat s’ha desenvolupat amb normalitat. Enguany les proves es realitzen a l’Institut La Garrotxa i s’hi examinen més de 250 alumnes de la nostra comarca i del Ripollès. Aquest matí s’han fet les proves de llengua i literatura castellana i catalana.

A quarts de nou del matí l’Institut La Garrotxa d’Olot bullia d’activitat. Enguany acull les Proves d’Accés a la Universitat i en aquesta primera jornada els nervis estaven a flor de pell. Els alumnes, 254 dels quals 206 de la Garrotxa i 48 del Ripollès s’afanyaven a repassar els darrers continguts abans d’entrar a les aules. Minuts abans de les nou s’obrien les aules i tots començaven a agafar lloc. El primer examen: Literatura i Llengua Castellana, amb dues opcions, un desenvolupat en base a un fragment de ‘La Casa de Bernarda Alba’ de Federico García Lorca, i l’altre a l’entorn d’un text sobre igualtat entre homes i dones.

Marta Marin “Al primer exàmen sempre hi ha una mica de nervis. Éss bastant aplicat tot, pensava que seria més teòric, però pots anar pensant el que has fet i et van sortint les coses”

Així amb nervis però sense incidències començava aquesta primera jornada de la selectivitat la Garrotxa, que com cada any ha obligat a l’Institut amfitrió a reorganitzar les rutines del centre. Al matí s’han fet els exàmens de llengua i literatura castellana i catalana. A la tarda ha arribat el torn d’algunes de les matèries ponderables, entre elles Història de la Filosofia, que és el principal canvi d’enguany. L’assignatura ha deixat de formar part de la fase general obligatòria per convertir-se en optativa, de manera que només han d’examinar-se d’aquesta matèria els alumnes que vulguin fer graus d’humanitats.