Els veïns reallotjats per l’esfondrament en un edifici d’Olot hauran d’esperar l’anàlisi posterior al desenrunament per tornar a casa

Els veïns dels pisos contigus de l’edifici de la plaça Campdenmàs que diumenge va partir un esfondrament a la seva tercera planta, hauran d’esperar a tornar a casa per precaució. Aquest matí l’Ajuntament d’Olot s’ha reunit amb una representació de la propietat del pis afectat perquè emprengui les accions necessàries.

Aquest matí l’equip de govern municipal d’Olot s’ha reunit amb una representació de la propietat de edifici que diumenge va patir l’esfondrament del forjat de la tercera planta a la plaça Campdenmàs, per informar-lo de la situació i comminar-lo a responsabilitzar-se de les properes accions. Després d’un dia d’inspecció, els tècnics municipals han determinat que cal desenrunar l’interior de l’edifici. Això permetrà realitzar una segona anàlisi més acurada de l’estat d’elements com les parets mestres, i així mateix decidir les conseqüents accions que caldrà dur a terme. A l’equip de govern li agradaria enllestir el desenrunament de forma ràpida per tenir una diagnosi més clara i decidir els pròxims passos a seguir a finals de setmana.

De moment, els veïns dels edificis contigus hauran de romandre reallotjats per precaució. Es tracta de 9 persones, 7 residents a l’edifici de l’esquerra del bloc afectat i dues més a l’edifici de la dreta. Una d’aquestes persones ha pogut trobar una alternativa pel seu compte. La resta, han estat reallotjades per l’Ajuntament en una pensió. Per tornar a casa, hauran d’esperar els resultats de les inspeccions i tenir la garantia que no patiran cap risc quan tornin a ocupar la seva residència habitual.