L’Ajuntament de Santa Pau vol consultar amb els veïns el nou reglament d’usos del nucli antic

Un cop acabada la primera experiència participativa,amb els pressupostos participatius, Santa Pau es preparen engegar-ne una altra passat l’estiu. En aquest cas volen elaborar conjuntament amb els veïns el nou reglament d’usos del nucli antic del municipi per posar solució a la problemàtica amb la pacificació de vehicles. El procés es farà amb l’empresa Resilience Earth que va encarregar-se dels pressupostos participatius d’Olot.

Ja fa temps que l’Ajuntament de Santa Pau treballa en una nova ordenança i reglament d’usos per al nucli antic del municipi que abastà diversos escenaris i temàtiques, com ara la mobilitat i l’accessibilitat al nucli antic o la ocupació de la via publica, entre altres. Amb el reglament també es busca posar solució a una problemàtica amb pacificació de vehicles en aquesta zona de Santa Pau. Per tal de treballar-lo conjuntament amb els veïns ara l’Ajuntament contempla obrir un procés participatiu.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Pensem que la millor manera perquè pugui ser una ordenança que tothom se’l senti seu és comptar amb una empresa, Resilience Earth, que ens faci la feina de dinamitzar el procés participatiu amb diferents sectors de població”

Joel Mañas, regidor de participació de l’Ajuntament de Santa Pau: “Fer aquest procés participatiu perquè els veïns, que realment són els afectats del nucli, puguin decidir quina és la millor forma de gestionar la problemàtica que tenim al nucli antic de pacificació de vehicles”

La intenció de l’Ajuntament és presentar el procés als veïns al llarg d’aquest mes de juny i iniciar-lo passat l’estiu. El consistori calcula que el procés es podria allargar uns 4 o 5 mesos.