Els 254 alumnes que s’han examinat de la selectivitat a l’Institut la Garrotxa s’acomiaden de les proves d’accés a la universitat

La selectivitat arriba aquest dijous a la seva fi. Aquest matí a l’Institut La Garrotxa ja s’han pogut escoltar els primers crits d’eufòria d’estudiants que ja havien acabat les proves d’accés a la universitat (PAU). Dels 254 alumnes de Segon de Batxillerat que s’han examinat a Olot, 206 eren garrotxins i 48 del Ripollès.

L’entrega de l’últim examen, aclariments amb professors i l’alliberament de la tensió acumulada en quatre dies. La selectivitat acaba aquest dijous a tot Catalunya. Les darreres proves que separen als 254 alumnes garrotxins i ripollesos de les vacances d’estiu són les de Física, Geografia, Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques al matí i les de Biologia, Cultura Audiovisual, Grec, Disseny, Literatura Catalana i Tecnologia Industrial a la tarda.

Gerard Valls, estudiant: “Avui era un dia més tranquil, perquè sabia que les específiques del dia anterior m’havien anat bé.”

Lídia Busquets, estudiant: “Més o menys ha anat bé, a excepció de mates, que l’hem trobat bastant difícil”.

Júlia Font, estudiant: “Els primers exàmens van anar força bé sobretot el de català. Mates sí que va costar una mica més… Avui Geografia no l’he trobat tant difícil com m’esperava. Esperem que hagi anat tot bé”.

L’últim dia de les proves d’accés a la universitat (PAU) serveix als estudiants per fer balanç dels tres dies, reflexionar en quins estudis podran accedir a l’espera de saber les seves notes i desconnectar gaudint de l’estiu.

Maria Compte, estudiant: “Realment la carrera que vull fer no la sé gaire, potser fare ADE però no ho tinc gaire clar. Aquest estiu descansar, no fer res, anem a Menorca la setmana que ve”.

Júlia Moliné, estudiant: “Jo vull estudiar Magisteri però no sé si entraré, sinó ja tinc altres sortides ja he anat mirant altres coses. Aquest estiu l’últim que faré serà obrir un llibre”.

A la Garrotxa s’han examinat el 8% dels estudiants de Segon de Batxillerat de la demarcació de Girona, que són un total de 3.134.

x