La Generalitat es compromet a enllestir el Pla Integral de Conservació de la Cinglera de Castellfollit aquest mateix any

Positiva reunió, la que han mantingut fins aquest migdia representants de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca amb motiu de les actuacions de consolidació de la cinglera. El nou govern e la Generalitat ha renovat el seu compromís amb el Pla Integral de Conservació i ha traslladat la voluntat de tenir-lo enllestit aquest mateix any.

Ha estat la primera reunió a mantinguda a tres bandes entre l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, la Diputació i la Generalitat des de la neteja selectiva de la cinglera. Les tres parts han convingut que la primera actuació que es feia al cingle en anys ha estat positiva i ha contribuït a fer davallar el risc d’esllavissades en unes setmanes especialment complexes per les pluges constants. Amb la cinglera més neta de vegetació, la Generalitat, encapçalada pel director territorial de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, s’ha compromès a portar a terme diagnosi acurada, així com la redacció del Pla Integral de Conservació, aquest mateix any.

Un altre compromís sorgit de la reunió d’aquest matí és la inclusió dels departaments de Cultura i Turisme en el pla per donar a conèixer el patrimoni natural que la peculiar cinglera suposa per al conjunt de Catalunya. L’equip de govern de Castellfollit ha recordat als assistents que el cingle és de tots, no només del municipi. En aquest sentit, ha reiterat que el cost del seguit d’actuacions previstes haurà de ser cofinançat per totes les parts. El conjunt d’actuacions plantejades fins al 2025 compta amb un pressupost estimat d’1 milió 600 mil euros.

x