Apareix mutilat el memorial a Lluís Companys de Besalú

El Memorial dedicat a Lluís Companys situat a la Plaça Bisbe Miró de Besalú, apareixia mutilat en haver-li estat arrencada una de les espardenyes del poema visual, la part del monument que representa els darrers instants del president de Catalunya executat pel feixisme.

El monument ‘Roses Blanques per a Companys’, obra de l’artista Duaita Prats, va ser inaugurat ara fa un any pel llavors President de la Generalitat Carles Puigdemont. Així és com va quedar aquest cap de setmana després que algú arranqués una de les espardenyes del poema visual que homenatja la figura de Lluís Companys.

L’Alcalde de la vila comptal, Lluís Guinó, ha confrmat que ja s’ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra i ha qualificat l’acció de bretolada.

Lluís Guinó, Alcalde de Besalú:  “Més enllà de l’aspecte material, hi ha persones que no tenen respecte a la memòria històrica i la història de Catalunya. La política s’ha de fer parlant i no amb aquest tipus d’accions”

Tot i que es desconeix si darrera l’acció hi hauria una intencionalitat política, qui s’ha mostrat especialment dolguda pels fets ha estat l’autora de l’escultura, l’artista Duaita Prats.

Duaita Prats, artista: “Em sap molt greu que hi hagi persones que creguin que amb la destrucció aconsegueixen alguna cosa positiva”

En els propers dies s’estudiarà la manera de recuperar la peça que falta i retornar al monument el seu aspecte original.

x