Gabriel Rufián a Olot: “Tant de bo m’equivoqui, no espero res del PSOE i no espero res de Pedro Sánchez”

Esquerra Olot ha portat a terme aquest dilluns el primer acte públic amb la seva alcaldable, Anna Barnadas, al barri de Sant Roc d’Olot. Ho ha fet amb un convidat que ha atret a centenars de persones a la plaça Picasso, el diputat d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián. Rufián ha afirmat a Olot Televisió que no espera res del president Pedro Sánchez pel que fa l’alliberament dels polítics empresonats. Per altra banda, Rufián sí que creu que hi haurà una reunió entre el president de la Generalitat Quim Torra i Pedro Sánchez.

Toni Moreno, olotí del barri i representant de l’Associació de Veïns de Sant Roc ha donat la paraula a l’Anna Barnadas, sorprès de la quantitat de gent que s’ha aplegat a la plaça Picasso.

Anna Barnadas, alcaldable ERC Olot: “Nosaltres sempre pensem amb un Olot de futur i amb un Olot republicà. Els ciutadans han de ser el centre de les nostres polítiques. Nosaltres creiem en la igualtat d’oportunitats, els nostres nens, els nostres joves han de tenir les mateixes oportunitats, i per això creiem en una educació pública i de qualitat per tothom”.

Barnadas ha expressat la seva voluntat de tornar a Sant Roc en futurs actes. Gabriel Rufián ha agafat la paraula ovacionat pel públic.

Gabriel Rufián, diputat d’ERC: “Hoy somos muchos pero faltan nueve, un aplauso y un recuerdo para los nueve de Estremera, de Soto del Real y de Alcalá Meco”.

En una entrevista prèvia a Olot Televisió Gabriel Rufián ha expressat la seva poca confiança amb el canvi a la presidència del govern espanyol.

Gabriel Rufián, diputat d’ERC: “Tant de bo m’equivoqui, no espero res del PSOE, no espero res de Pedro Sánchez. Cal recordar que el que va passar al Congrés dels Diputats no va ser un ‘sí’ a Sánchez sinó que va ser un ‘no’ a Rajoy. Sí que hi ha una mena de “cantinela” que potser apropen els presos o als segrestats, perquè són hostatges, però nosaltres demanem el seu alliberament”.

Per altra banda Rufián considera que podria haver-hi una reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra.

Gabriel Rufián, diputat d’ERC: “Sembla que sí, de fet els dos han anunciat la seva intenció de fer-la, entenc que es farà. Crec que encara no hi ha data. Em sembla normal que parlin, que fins ara no parlessin em semblava una anormalitat”.

Rufián, que també ha assistit a la concentració per l’alliberament dels polítics empresonats davant el consistori, ha interactuat amb el públic present a la plaça Picasso, responent a preguntes i fins i tot fent broma amb algunes persones que han iniciat una cassolada per mostrar el seu desacord amb l’acte.

x