L’Ajuntament decideix mantenir els Premis Ciutat d’Olot però amb canvis després d’escoltar els veïns

De la jornada participativa sobre els Premis Literaris Ciutat d’Olot de dissabte se’n van desprendre dues grans conclusions: els premis olotins són prestigiosos, s’han convertit en un patrimoni i s’han de mantenir, però amb alguns canvis per adaptar-los a les necessitats actuals. El regidor Pep Berga ho defensarà en una de les properes juntes de govern de L’Institut de Cutlura de la Ciutat d’Olot.

La jornada participativa sobre els Premis Literaris Ciutat d’Olot de dissabte va començar amb l’exposició de quatre ponents de rellevància nacional relacionats amb l’àmbit que s’anava a tractar: la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’expresident de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’exdirector de la Institució de les Lletres Catalanes i el cap de l’Àrea de Serveis a les persones de l’Ajuntament de Granollers, convidat per parlar de la realitat als municipis. Seguidament va participar el públic assistent, una cinquantena de persones vinculades als premis, al món editorial i literari de la ciutat i la comarca, a la cultura o simplement veïns interessats i amb coses a dir. Ningú no va parlar en termes de deixar de convocar els premis, de la qual cosa es desprèn que s’han de mantenir.

De les més de tres hores que va durar la jornada sí que es va desprendre que els premis han d’adaptar-se a les noves necessitats dels escriptors i els lectors. Algunes de les idees força que es van plantejar van ser les d’especialitzar el premi i millorar la promoció de l’escriptor i l’obra després de l’obtenció del premi. També es va parlar de la dotació dels tres premis, actualment més de 16.000 euros en el seu conjunt, de si havien de ser premis o beques per a la creació o el fet que els drets d’autor en formin part, a més de qüestions com el foment de la lectura o la formació de l’escriptura. El regidor Pep Berga exposarà les propostes en una de les properes juntes de govern de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot que s’ha de celebrar abans de la tardor.