El projecte de Somara Associació es basa en l’educació a través del lleure i l’esport

El novembre de 2017 un grup de deu joves fundava a la Garrotxa Somara Associació, una entitat que té la intenció d’educar a través del lleure i l’esport. Actualment han impulsat el torneig ‘Som Valors’, el projecte ‘Moyong’ i també col·laboren amb centres educatius i altres entitats.

Somara Associació va néixer a la Garrotxa el novembre de 2017 de la mà d’un grup de joves gironins, barcelonins i garrotxins, que es van conèixer fent un voluntariat internacional fa dos anys. Amb uns ideals comuns es van decidir per fundar Somara Associació, una entitat sense ànim de lucre.

Lluc Sau, president de Somara Associació: “El propòsit de l’entitat és educar a través del lleure i l’esport. Nosaltres creiem 100% en que tan el joc com l’esport són eines súper potents per educar amb valors, per fomentar uns hàbits saludables, per inculcar unes habilitats socials que creiem que poden ser molt útils en infants i joves. Ens enfoquem en infants i joves que es troben en situacions vulnerables tan aquí la comarca com a Gàmbia”.

Des de Somara, han impulsat un projecte constant anomenat ‘Moyong’, que vol dir relació entre cultures. La iniciativa consisteix en que alumnes de Cicle Superior de la comarca intercanviïn cartes mensuals amb nens i nenes d’un orfenat de Guinea Equatorial. L’activitat amb més impacte social de Somara és el torneig de futbol ‘Som Valors’ que es va celebrar aquest mes de juny.

Tània Ribas, Comunicació de Somara Associació: “Des de Somara, a part de fer els nostres propis projectes també col·laborem amb altres entitats, com escoles, instituts i clubs esportius. De moment hem treballat amb el Club de Patinatge Artístic Olot amb l’Institut Montsacopa, i el que volem és complementar altres activitats que es facin i poder educar en valors a través del lleure i l’esport”.

Somara Associació és una entitat que ara mateix està formada per una desena de joves. Les seves perspectives de futur són les de donar continuïtat al torneig ‘Som Valors’ i si és possible exportar el model a altres poblacions catalanes, mantenir el projecte que iniciaran a Gàmbia aquest estiu i arrencar iniciatives educatives vinculades amb la salut.