Txarango estrenarà el nou escenari del Firal per les properes Festes del Tura d’Olot

Txarango és el grup que estrenarà el nou escenari del Firal d’Olot les properes Festes del Tura. És el principal reclam d’una programació que inclou una cinquantena de concerts, que es podran gaudir del 7 a l’11 de setembre. Avui també s’ha anunciat l’autor del cartell: serà el garrotxí Pep Sau.

Els olotins esperen les Festes del Tura amb candeletes, i des d’aquest dimarts ja poden escoltar alguns dels diferents grups que passaran pels escenaris de la ciutat. Un d’aquests espais està d’estrena: és el nou Firal, i per inaugurar el recinte, hi actuarà Txarango, un dels grups més potents de l’escena catalana.

L’actuació de Txarango serà la primera nit de festes, el 7 de setembre, aprofitant que el nou espai permet acollir concerts multitudinaris, donant més opcions a l’hora de programar música a la ciutat. A més del grup ripollès, les Festes del Tura comptaran amb noms com Hora de Joglar, Miqui Puig, Sra. Tomasa, Halldor Mar, Orquestra Maribel, Quimi Portet, la Fundación Tony Manero o Doctor Calypso, en un dels últims concerts de la mítica banda de ska catalana.

La ‘Norantada’ també porta una programació especial amb noms com Marvin&Prezioso i Marian Dacal, però si les festes destaquen sobre altres és en part per la descoberta de nous grups que entren amb força al panorama nacional, com les Balkan Paradise Orchestra, Bifltas, The Limbos o La Folie, premi Enderrock de la crítica al millor artista revelació del 2018. Una de les novetats d’aquest 2018 serà l’horari dels concerts, que començaran abans: la decisió no comportarà un avançament de l’hora de tancament.

Josep Maria Coma, regidor adjunt de Festes d’Olot: “l’avançament dels concerts es fa perquè la gent pugui trobar ambient des de primera hora de la nit en els escenaris habituals”.

També s’ha desvetllat el nom de l’artista que aquest 2018 farà el cartell de Festes: es tracta del garrotxí Pep Sau, especialitzat en combinar la fotografia amb les intervencions visuals.